• Morate uneti minimum 3 karaktera

  • Moj Nalog
  Prijavi se
  Liocel - materijal koji je odličan i za vaše dete i za planetu - Meli

  Liocel - materijal koji je odličan i za vaše dete i za planetu

  Autor: Meli tim

  Kategorija: Gornji delovi odeće

  15.05.2021.

  Zašto mi u Meliju volimo garderobu od liocela?

  PORED ORGANSKOG PAMUKA KOJI MI U MELIJU FAVORIZUJEMO, TU JE JOŠ JEDAN SJAJAN MATERIJAL-LIOCEL !

  Liocel je inačeTencel, koji je poznat po generičkom nazivu lyocell.On se pravi od eukaliptusovog drveta. Drvo se bere na malim održivim plantažama, koje za proizvodnju iste količine vlakana koriste 70 posto manje zemljišta i 20 posto manje vode od plantaža pamuka.Štaviše, celuloza drveta eukaliptusa može zameniti ne samo pamuk već i mnoga druga tradicionalna vlakna. Zatvoreni proizvodni ciklus Tencela takođe znači da se njegova otapala recikliraju 99.6 posto i da su gotovo potpuno neškodljiva za okolinu.
  Zahvaljujući razvoju moderne tehnologije, nemoguće postaje moguće. Naučnici su uspeli stvoriti novu generaciju tkanina. Zahvaljujući upotrebi visoke tehnologije, vlakna drva eukaliptusa pokazala su se vrlo zanimljivom i izvanrednom tkaninom - liocelom. U doba aktivne potrošnje sve su popularniji alternativni načini dobivanja materijala.

  DA LI JE LIOCEL PRIRODAN ILI VEŠTAČKI MATERIJAL?
  Važno: ova vrsta tkanine pripada veštačkoj, ali ima sve karakteristike prirodnih materijala. Lyocell ima visoku čvrstoću (poput sintetičkih tkanina) i vrlo je nepretenciozan u procesu upotrebe. U svojoj tržišnoj niši, liocel je najbolji materijal za proizvodnju odeće.
  Glavne prednosti ove vrste tkanine:
  -materijal je vrlo udoban za nošenje;
  -stvari iz ove tkanine imaju kvalitetan i pristojan izgled, dobro se nose dugo vremena;
  -materijal ima širok raspon boja i ne gubi svetlinu nakon mnogih pranja;
  -tkanina gotovo nije zgužvana;
  -Lyocell savršeno zadržava svoj oblik - materijal se s dugim habanjem ne valja u pelete;
  -tkanina ima baktericidna svojstva;
  -materijal je prozračan, zbog čega se osećamo ugodno.

  ZAŠTO LIOCEL POLAKO ZAMENJUJE PAMUČNI TEKSAS?
  Teksas materijal je, kao prvo, veliki upijač vode.Puno vode se koristi za uzgoj i berbu pamuka, a onda, da bi ga pretvorili u teksas, koristi se ili prirodni ili sintetički indigo, za šta je potrebno mnogo vodenih kupki kako bi teksas upio boju.Očigledno je da je Lyocell novi proizvod antialergijskih i ekoloških vlakana, čija proizvodnja nije štetna za prirodu i okolinu.

  LIOCEL JE IDEALAN I ZA PROIZVODNJU DEČIJE GARDEROBE
  Reč je o hipoalergijski i ekološki prihvatljivom celuloznom vlaknu veštačkog porekla. Lyocell tkanine su mekane, elegantne i blago sjajne, poput svile, mekših površina od vune i pamuka i izdržljivije od prirodnih materijala. Lyocell omogućava koži da diše i ima visok indeks apsorpcije vlage.

  Sve haljine, šorcevi, majice, bodiji koje vam nudimo u MELIJU nisu od denima već od liocela!
  Izvor: Meli
  Loading...