a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Meli

Božić i pakovanje poklona-kako da uradite sa što manje novca a što više radosti

Pakovanje poklona za Božić-kako da uradite sa što manje novca a što više radosti

Posle Nove Godine dolazi nam najradosniji praznik – Božić. I za mališane I za roditelje.Božić je prilika da se cela porodica okupi .Čak I one porodice koje nisu vernici, ovaj hrišćanski praznik proslavljaju u prazničnoj atmosferi.

I odrasli I deca se raduju poklonima za Božić

Mnogi od nas poklanjaju poklone I za Božić.Ne samo za Novu Godinu, I za Božić pokloni treba da budu lepo upakovani.Poklone za decu pakujemo krišom, jer želimo da oni budu iznenadjenje.Poklon za Božić, zna se, donosi Božić Bata.Ali, pakovanje poklona za druge može da bude lepa porodična tradicija.Kao i vesela zajednička aktivnost.

Kako da I pakovanje poklona za Božić bude porodicna radost

Kao što smo pisali u prethodnom blogu https://meliconcept.rs/blog-post/nova-godina-i-pripreme-za-praznike-radost-ili-stres/ decu treba uključiti u Novogodišnje slavlje.To važi I u za pripremu slavlja za Božić.Pakovanje poklona predstavljaće njihova najlepša sećanja na ovaj prelepi dan. Svojim bojicama I flomasterima neka ukrase upakovane poklone.Deca imaju razne bojice, šljokice, flomastere.Podstaknite ih da puste mašti na volju.

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje I dekorisanje poklona za Božić ne mora da bude skupo

Meli se uvek zalaže za prirodne I ekološke ukrase https://meliconcept.rs/o-nama/. Pokloni za Božić i Novu Godinu ne moraju biti skupi.Naprotiv!Prisetite se šta vaši prijatelji, rodjaci vole… http://docek-nove-godine.com/sta-pokloniti-za-novu-godinu/ .Razmislite koji poklon bi obradovao vaše mališane.Takodje, šta bi za njihov uzrast bilo prikladno.Knjige, cveće ili začini u saksiji uvek su dobar izbor za odrasle. Za decu preporučujemo Play and Go vreću koja ima višsetruku namenu.Služi kao podloga za igru.Play and Go vreću „Oboji me“ deca mogu i obojiti.Istovremeno je I vreća za odlaganje  igračaka https://meliconcept.rs/product/playgo-vreca-oboji-me/.

Poklon za Božić Play and Go vreća

 

Pakovanje poklona za Božić može biti I eko (i money) frendli !

Nije potrebno da trošite gomile novca za pakovanje poklona. Bespotrebno trošimo i loše utičemo na okolinu.Papiri za uvijanje nisu lagan otpad.Ukrasni papiri su uglavnom bojeni I laminirani. Njihovo razlaganje u prirodi, ukoliko se ne recikliraju, je duže od običnog papira.I obični papir ima svoj poduži otpadni vek. http://www.ekologija.rs/reciklaza-znacaj-i-zanimljivosti.

Alternative ukrasnom papiru pri pakovanju poklona za Božić

Iskoristite stare stripove, časopise pune slika.Poklon namenjen tinejdžerki biće pun pogodak ako je upakovan u magazin u kom su slike Justina Bibera.Odlična zamena ukrasnom papiru je papirna kesa.Meli tim je iskoristio papirnu kesu kako bi upakovao knjigu.Iskoristili smo omiljene washi trakice i drvene bojice.U svemu su nam pomagala i deca našeg Meli tima.

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje poklona za Božić

 

Iskoristite stare kutije od cipela

U kući sigurno imate kutije od cipela.Zajedno sa decom obojite kutije.Ili ih oblepite slikama iz starih časopisa.Takodje, u kući sigurno imate makarone.Deca ih mogu obojiti flomasterima.Zatim sa malo lepka napravite natpis na kutiji:  “Srećan Božić“.I to sve od običnih makarona!

Nemojte bacati novac na skupe ukrasne trake

Umesto kupovine ukrasnih traka izaberite prirodne trake. Konopac u boji je odlična zamena.Možete iskoristiti i običan konopac kom ćete dodati zelenilo. Zakačite za konopac štapić cimeta ili grančicu božikovine.Zalepite uz mašnu od konopca malu šišarku.Mi u Meli timu čuvamo trake od svih poklona.Posle ih koristimo za pakovanje.Time dajemo svoj doprinos smanjenju zagadjenju okoline.http://www.odrzivezajednice.org/2011/06/01/zasto-je-recikliranje-vazno/.

Kako je Meli uvio svoje poklone-nije marketinški trik!

Meli je sve svoje kupce odlučio da obraduje u ove praznične dane! Svaki online kupljeni proizvod, Meli tim se potrudio da lepo upakuje.Naravno, u skladu sa svojom ekoloskom filozofijom.Uvek se trudimo da deo novca ide i u humanitarne svrhe.Pa tako i ovog puta. Prilikom pakovanja iskoristili smo ukrase za jelku koju su napravila deca bez roditeljskog staranja.Ova deca su okupljena u  udruženju Centar zvezda http://www.centarzvezda.rs/goals

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje poklona za Božić

 

Pakovanje sitnih znakova pažnje

Dani izmedju Nove Godine i Božića idealni su za vidjanje sa prijateljima i rodbinom.Odlazite u goste ili ih dočekujete.Ako odlazite u goste ponećete sigurno klasične poklone. Domaćici cveće. Domaćinu flašu vina.Deci slatkiše. Mi vam preporučujemo da se odlučite za organske i ručno pravljene slatkiše sa što manje aditiva i konzervansa.Kao što ste videli u prethodnom blogu, Meli tim je umesio medenjake https://meliconcept.rs/blog-post/nova-godina-i-pripreme-za-praznike-radost-ili-stres/.

Medenjaci i ukras i slatkiš za Božić

 

Ovi medenjaci ne sadrže nikakve konzervanse, a mogu dugo da stoje.Samo ih čuvajte u staklenoj tegli ili u kesici.Stavljeni u  staklenu teglu, u prazničnim danima mogu predstavljati i ukras i slatkiš.Mi smo našu teglu kupili u Ikei.Tokom godine koristimo je za različite svrhe.Svidja nam se ne samo zbog lepog dizajna.Bitni su nam i prirodni materijali od kojih je napravljena.Duvano staklo i pluta.Pluta je ekološki materijal.Pravi se od kore hrasta i pri tom ga ne ugrožava. Kora ovog drveta tokom životnog veka obnavlja se nekoliko puta.https://sh.wikipedia.org/wiki/Pampur

Kad tegla krastavčića postane lepo upakovan poklon

Svako domaćinstvo ima prazne tegle.Od džema, kiselih krastavaca…Uzmite teglu lepog oblika I spakujte u nju slatkiše. Mi smo upakovali, naravno, medenjake.Iskoristili smo omiljene washi trakice da ukrasimo teglu.Upotrebili smo i malo šarenog konopca, dva štapića cimeta. I eto lepog i ukusnog poklona.

Pakovanje medenjaka za Božić

 

Pakovanje medenjaka za Božić

 

I još nešto na kraju ali ne i najmanje bitno

Znamo da su mnogi od naših prijatelja proslavili Božić po Gregorijanskom kalendaru, pre Nove Godine.Ovaj blog je i planiran za objavu 23.decembra.Medjutim, iz tehničkih razloga nismo uspeli ranije.Nadamo se da će našim prijateljima koji su već proslavili Božić, ovaj blog biti od koristi.Za neke buduće proslave ili sledeći Božić.Nadamo se i želimo svim našim prijateljima i čitateljima da ove godine imaju puno razloga za slavlje i radost.

Vaš Meli.

Post a Comment