a

Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us

Meli

Da li je letovanje sa decom moguće bez stresa?

Letovanje!

Letovanje!Čarobna reč o kojoj mnogi od nas maštaju cele godine..Dok se smrzavamo čekajući autobus, dok odledjujemo retrovizor na kolima, tešimo se maštanjem o suncu, moru I toplom pesku…Ili kad u četiri popodne pokupimo decu iz vrtića, a već je mrak, zamišljamo kako ćemo na leto u to doba trčati po plićaku plavog mora sa tom istom dečicom.A oni neće biti kenjakavi I umorni.Naprotiv, biće razigrani I veseli… A onda dodje leto I kreće groznica planiranja letovanja.

Letovanje sa decom je drugačije nego kad ste vi I vaš suprug bili sami

Pretpostavimo da ste imali dovoljno sreće I novca da uplatite letovanje koje ste želeli. Kao I da ste već sada počeli polako sa pripremama. Znamo, lako je bilo kada ste vi I suprug bili sami.Vi ste brinuli koliko ćete kupaćih kostima I haljina poneti , a suprug bi, naravno, kao I uvek samo dobacio da njemu spakujete kupaći šorts.Eventualno bi dodao dva šortsa za  šetnju I nekoliko majica….Medjutim , sada kada su tu I vaši potomci, spremanje  može da postane prava noćna mora.Jer, ne samo da pakovanje postaje komplikovanije, nego treba misliti i o zdravlju dece u toku puta kao i na samom letovanju.

Pakujte pametno

Moja baka je uvek govorila da cilj pakovanja za letovanje sa decom nije spakovati što manje nego što pametnije. Uvek sam se time rukovodila dok su moja deca bila mala. Naravno, na prvom mestu bih spakovala kupaće gaćice i kostime.Neophodno je imati nekoliko komada, jer posle svakog kupanja decu treba presvući .Uvek se trudite da spakujete I nekoliko majica od organskog pamuka sa kratkim rukavima.Kod nas u Srbiji su veoma retke majice za kupanje sa zaštitnim UV faktorom. U nedostatku takvih majica imajte uvek pri ruci majice od organskog pamuka .Majice od organskog pamuka će vam poslužiti na plaži, u šetnji u toku dana I uveče.Više o prednosti organskog pamuka pogledajte u našem blogu:

https://meliconcept.rs/blog-post/organska-garderoba-potreba-ili-hir/

Šta treba imati u vidu pre početka pakovanja za letovanje sa decom?

Pre nego počnete pakovanje imajte u vidu kakav vid porodičnog letovanja sa decom planirate:

-Da li ćete svoje letovanje sa decom bazirati na obilasku turističkih I kulturnih spomenika? Ili, možda , planirate opušten odmor u hotelu na plaži? Možda pak idete u kamp?

-Koje aktivnosti planirate na letovanju sa decom ?

U skladu sa svim ovim planirajte I odeću I obuću.

Zasto je dobro da u I u dečijem I vašem koferu budu zastupljeni prirodni materijali?

Spakujte garderobu od organskog pamuka, muslinskog pamuka, lana.Ovi prirodni materijali su idealni u vašoj letnjoj garderobi . Omogućavaju koži da maksimalno diše. Nemojte pakovati svilene ili veštačke materijale.Organski pamuk I ostali prirodni materijali lakše upijaju znoj.Tako smanjuju mogućnost pojave osipa I drugih kožnih problema.

Trudite se da sva garderoba može medjusobno da se kombinuje

Ponesite I nekoliko pari šortseva, a za devojčice dve haljinice ili suknjice…Naravno, idealni su I overali.Njih mogu nositi I dečaci I devojčice .Pogledajte u našoj online prodavnici prelepe overale od organskog pamuka

https://meliconcept.rs/product/overal-bretele-koktel-racica/

Overal na bretele koktel od račića

 

Birajte krojeve koji nisu uz telo.Garderoba šireg kroja, omogućava vazduhu da cirkuliše  I hladi čitav organizam u vreme vrućina.Obavezno ponesite jedan duks ili džemperić , sandalice I patikice.Naravno i donji veš I čarapice.Bagy pantalonice od tankog pamuka idealne su za oba pola za  hladnije veceri.

Ove prelepe letnje, lagane pantalonice možete kupiti na u nasoj online prodavnici:

https://meliconcept.rs/product/pantalonice-baggy-devon-mekanog-pamucnog-denima/

Naravni, obavezno ponesite šeširić Ili kačket.Devojcice neka budu opremljene šarenim gumicama za kosu, rajfovima, šarenim maramama za kosu…

Ne opterećujte kofere sa komplikovanom garderobom za letovanje sa decom

Letovanje sa decom treba da bude, pre svega, usmereno na druženje sa njima, na provodjenju zajedničkog vremena. Otkrivajte zajedno nova mesta, igrajte se u  moru.Vozite bicikl u prirodi . Radite sve ono što ste i vi i vaši mališani želeli, a niste imali vremena u toku godine.U skladu sa tim treba I da je garderoba.Praktična I jednostavna za održavanje. I kombinovanje! Brend koji mi u Meliju volimo je Raspberry Republic.Svi komadi letnje kolekcije ovog organskog brenda za decu odlično se kombinuju i uklapaju.

https://meliconcept.rs/kategorija-proizvoda/raspberry-republic-prolece-leto-2018/

Majica na bretele Aladinova čarobna lampa

 

Na letovanje sa decom ponesite svoje lekove I sredstva za održavanje higijene

U toaletnu torbicu spakujte prvu pomoć I neophodne osnovne lekove.Vi najbolje znate šta vašoj deci pomaže kad im je muka ili kad dobiju temperaturu.Nemojte dozvoliti sebi da jurite po inostranstvu po apotekama u sred noći .Obavezno imajte nekoliko stvari pri ruci:

-sredstvo za skidanje temperature

-lek protiv muke u vožnji

-kremu za ublažavanje ujeda od komaraca ili meduza

-kremu protiv opekotina

-sprej za dezinfekciju posektina

-kapi za nos

-flaster

Ja lično volim i preporučujem flaster u spreju. Ako ne mozete da ga nadjete u Srbiji, pogledajte u Grckoj ili Španiji.Ima ga I u Hrvatskoj.Prodaje se i u Evropi, pa možete zamoliti nekog od svojih prijatelja koji putuju, da vam donesu ovaj fantastičan sprej.Odličan je za more I za male ranice koje se često kvase.Dajemo vam link ka sajtu Hansaplasta u Hrvatskoj kako bi videli kako izgleda i kako funkcioniše flaster u spreju:  https://www.hansaplast.hr/proizvodi/njega-rana/flaster-u-spreju

 Letovanje sa decom-još jedan bitan savet

Da bi vi I vaši mališani na vreme postigli sve dnevne obaveze verovatno se većina vas mora držati odredjenih pravila.Odlazak na odmor je prilika da pobegnete od rutine.Prilika je da sa decom istražite neke nove predele, da probate neka nova jela, podelite zajednička iskustva.Odmor je idealan kako bi deca naucila nove stvari koje ne mogu u školi. Ipak, neka pravila čak I na letovanju sa decom, moraju da postoje. Pogotovo ukoliko su deca manja, trudite se da zadržite njihove navike u vezi obroka, dnevnog odmora I odlaska na spavanje.S tim povećavate mogućnosti da vam letovanje prodje bez bolesti I većih problema…

Lep odmor i srećan put

želi vam Meli tim

Post a Comment